Urologia Girona / +34 972 204 900 | Català | Castellano | Français | English info@urologiagirona.com

Robótica Da Vinci

El sistema Da Vinci, és un sistema de cirurgia robòtica dissenyat i fabricat als Estats Units a principis de l’any 2000 i que s’ha anat desenvolupant i perfeccionant fins al dia d’avui. És un pas més a l’aportació que va fer la cirurgia laparoscòpica, ja que un robot assisteix al cirurgià en el moment de realitzar-la.

El robot consta de 4 braços robòtics, un d’ells sosté el sistema òptic, és a dir per on es veu els passos quirúrgics que es van realitzant, i en els altres tres s’acoblen diferents tipus de dispositius (pinces, bisturís, portaagulles, grapadores …) per poder procedir amb la intervenció. Tots ells no actuen de forma autònoma com molta gent creu o pressuposa. El cirurgià des d’una consola situada en el mateix quiròfan, és l’encarregat d’accionar i controlar tots els elements abans descrits.

Aquest complex sistema ofereix una visió en tres dimensions i molt alta resolució. Els braços robòtics tenen una mobilitat superior al canell humana pel que fa a graus de llibertat es refereix. Fruit d’aquests avenços tècnics, la precisió i seguretat augmenten.

En urologia, tots els procediments que s’efectuen via laparoscòpica, poden realitzar via robòtica. Cada vegada, es van implementant més procediments; no només en l’àmbit oncològic, també en urologia reconstructiva (fístules, estenosi …) i cirurgia funcional (prolapse vesical, incontinència urinària …).

L’equip d’Urologia Girona liderat pels Drs. Comet i Boix tenim l’oportunitat d’oferir aquest tipus d’intervencions als pacients, realitzant nosaltres mateixos la cirurgia en les instal·lacions de la Clínica Sagrada Família a Barcelona, ​​on es troba el sistema Da Vinci, i en col·laboració estreta amb els uròlegs de el centre durant el postoperatori del pacient. Aquestes facilitats ens permeten l’atenció integral del pacient, ja que podem dur a terme el diagnòstic, tractament i seguiment dels nostres pacients sense haver de renunciar a les últimes tecnologies actuals ni derivar els nostres pacients a altres centres.