Urologia Girona / +34 972 204 900 | Català | Castellano | Français | English info@urologiagirona.com

Infeccions d’Orina

Cistitis Aguda

Especial èmfasis en les cistitis de repetició. Té criteris de Cistitis de Repetició aquella pacient que ha presentat més de 3 infeccions en un any, i precisa de l’avaluació d’un uròleg per descartar algun problema que en justifiqui la repetició, així com d’un tractament per la fase aguda i avaluar un eventual tractament preventiu.

Aquesta patologia afecta freqüentment a dones sexualment actives d’entre 20 i 50, però també pot passar en les que no són sexualment actives i en les nenes. Els adults grans també estan en alt risc de desenvolupar cistitis, amb una incidència molt més gran que en persones més joves. La cistitis és poc comú en els homes. Més del 90% dels casos de cistitis són causades per (E. coli), un bacteri que es troba en l’intestí i el colon.

Clínica: Pressió a la part inferior de la pelvis, dolor en orinar, necessitat urgent d’orinar, orina tèrbola, olor de l’orina

Prostatitis Aguda

La prostatitis aguda és un tipus d’infecció bacteriana aguda freqüent, que es diagnostica fàcilment i que sol respondre bé al tractament antibiòtic. El quadre clínic es caracteritza per aparició sobtada amb febre alta, calfreds o tremolors, malestar general, lumbàlgies i intenses molèsties miccionals que poden arribar a la retenció aguda d’orina.

La infecció cedeix ràpidament amb antibiòtics que s’han de mantenir un temps relativament llarg entre sis i vuit setmanes.
És important un cop presentat un episodi agut, el descartar qualsevol causa que en pugués justificar la seva causa. I avaluar les característiques de la pròstata i el bon funcionament de la bufeta de l’orina.